Het begon allemaal op 1 oktober 1977

Op 1 oktober 1977 richtte Metzen van der Sluis het bedrijf HMS op. Dit was niet makkelijk. Met zijn zwaarverdiende spaargeld kocht hij, met alle risico's die daaraan verbonden waren, zijn eerste eigen machine. Deze knapte hij op en wist hij te verkopen. Zo ontstond de Handelsonderneming Metzen van der Sluis. Zijn jarenlange ervaring als (hoofd)uitvoerder kabelwerken voegde advies en verkoop samen.

De drie musketiers

In 1988 versterkte de zoon van Metzen, Rick van der Sluis (huidig directeur), de organisatie met zijn kennis die hij opdeed tijdens zijn studie HTS Werktuigbouwkunde. In 1995 kwam ook Tom, de jongste zoon van Metzen, werken binnen de organisatie waar hij veel productkennis op deed. De drie musketiers vormden het familiebedrijf tot een succesvolle en gezonde onderneming.

 

In 2000 werd Infrarent BV opgericht. Een machine kopen is en blijft vaak een grote investering. Rick voorzag in een behoefte aan een verhuurvloot en richtte het zusterbedrijf op. Hiermee was Infrarent de eerste in Nederland die een complete verhuurvloot van kabellegapparatuur had.

 

In 2009 tekende Rick van der Sluis voor de overname van HMS Machines BV. Nog altijd is de combinatie van kennis en kunde de fundering voor de onderneming.