Historie

Historie

  • O
  • O

1 oktober 1977: Hoe het allemaal begon

Op 1 oktober 1977 richtte Metzen van der Sluis het bedrijf HMS op. Dit was niet makkelijk. Met zijn zwaarverdiende spaargeld kocht hij, met alle risico's die daaraan verbonden waren, zijn eerste eigen machine. Deze knapte hij op en wist hij te verkopen. Zo ontstond de Handelsonderneming Metzen van der Sluis. Zijn jarenlange ervaring als (hoofd)uitvoerder kabelwerken voegde advies en verkoop samen.

1988 - 2008: De drie musketiers

In 1988 versterkte de zoon van Metzen, Rick van der Sluis (huidig directeur), de organisatie met zijn kennis die hij opdeed tijdens zijn studie HTS Werktuigbouwkunde. In 1995 kwam ook Tom, de jongste zoon van Metzen, werken binnen de organisatie waar hij veel productkennis op deed. De drie musketiers vormden het familiebedrijf tot een succesvolle en gezonde onderneming.

 

2000:

In 2000 werd Infrarent BV opgericht. Een machine kopen is en blijft vaak een grote investering. Rick voorzag in een behoefte aan een verhuurvloot en richtte het zusterbedrijf op. Hiermee was Infrarent de eerste in Nederland die een complete verhuurvloot van kabellegapparatuur had.

 

2009: Van vader op zoon

In 2009 tekende Rick van der Sluis voor de overname van HMS Machines BV. Nog altijd is de combinatie van kennis en kunde de fundering voor de onderneming.

 

2020: De overname door Plumettaz S.A.

2020 bracht grote veranderingen met zich mee. Het is namelijk het eerste jaar dat HMS Machines (en Infrarent) niet langer onder leiding van een 'Sluis' opereert. Het familiebedrijf is begin 2020 overgenomen door Plumettaz S.A. De organisatie achter de inblaasproducten waarvan HMS Machines jaren lang een gevestigde dealer is in Nederland.

"Na jarenlange nauwe samenwerking, ben ik enthousiast over de combinatie en de kansen die zich voordoen voor HMS Machines, Infrarent en Plumettaz als deel van een geïntegreerde groep." - Mr. Rick van der Sluis


“De overname van HMS Machines en Infrarent is een belangrijke stap voor Plumettaz. We versterken onze positie in een belangrijke markt terwijl we profiteren van de ruime ervaring van Rick en zijn team van professionals, om zo dichter bij de eindgebruikers te zijn.” - Mr. Philippe Prat, CEO Plumettaz Holding


Per 1 juli 2020 heeft Rick van der Sluis zijn functie overgedragen aan huidig directeur Friso Talsma, maar blijft actief in de branche als Senior Consultant voor Plumettaz S.A.

 

2023:

Per 1 september 2023 heeft Herman Wittermans de functie van Friso Talsma overgenomen. Laatstgenoemde heeft een andere functie binnen Plumettaz gekregen, namelijk Sales Director.